Berjalan, Melihat Dan Mentafsir

Blog dengan muka baru dan informasi baru, berkaitan ilmu-ilmu yang blogger pelajari setiap hari. Blog bukanlah diari, tapi sebagai panduan apa yang telah dipelajari dari pengalaman.

Jom share...!

Free!!Maps Ovi untuk Nokia 5800!


Salam all, pernah dengar maps ovi kan? keluaran Nokia tu. Ok, baru-baru nie diorang dah release yang versi ke 3. Biasa kalau guna kena online internet kan untuk download map tu. Sekarang saya bagi tips cam ne nak pakai secara percuma.

Langkah-langkahnya ialah :

1. Download Ovi Maps, Ovi Maps Loader dalam handphone. Korang boleh download pakai Nokia PC Suite, so jimat sikit la kalau pakai internet free.

2. Selepas dah install, download maps kat website Nokia atau Maps for Ovi Maps (Nokia Maps) 3.0.


3. Restart phone anda dan guna maps!

Note: Mungkin ada caj tersembunyi seperti internet or AGPS (Asisted GPS). Jadi korang off kan internet. AGPS nie biasanya nak improvekan lagi detection and ketepatan kedudukan anda. Anda juga boleh download suara di laman web yang dikingsikan tadi.

Selamat Mencuba!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tabung Untuk DSLR...

Promosi Untuk Pengunjung Blog CheHanif!!! Contact Saya (019 3639348).. Sape nak duit lebih boleh iklankan di blog anda, komisen akan diberikan..
FullFace Helmet WLT 101 Grey - RM270
FullFace Helmet WLT 101 Red - RM270
FF Helmet WLT Flip Up Black - RM270
FullFace Helmet WLT 101 White - RM250
KYT RC7 Tribal Helmet - RM280
KYT RC7 SpeedFire Helmet - RM280

Sore Chat!

Link









Anda Mungkin Suka Ini...

get this widget here

Untaian Hikmah

Siapa?

Orang yang berjalan

Orang Rajin Membaca

Post Pelik...

Hits