Berjalan, Melihat Dan Mentafsir

Blog dengan muka baru dan informasi baru, berkaitan ilmu-ilmu yang blogger pelajari setiap hari. Blog bukanlah diari, tapi sebagai panduan apa yang telah dipelajari dari pengalaman.

Jom share...!

Fix-a-flat tyre spray


Salam all, hari ni nak kongsi dengan korang tentang "fix a flax tyre", benda nie pun aku terjumpa kat blog sape ntah, dah lame tengok, stil tak faham kalo x tengok dan buat sendiri..


Fix a Flat tyre spray - DON'T leave home without it!

For a minute I teetered on the edge of panic and then remembered my (say it like Steve from Blue’s Clues – just humour me) handy-dandy…fix a flat spray!

It was pretty easy to use. A fact you may or may not know about me; I’m pretty mechanically-minded/oriented – I love automobiles and am fascinated by what makes them go!

To use the tyre spray, I simply removed the valve from the offended tyre, screwed on the plastic hose from the can to the tyre’s valve, and pressed the button.

In less than 5 minutes, my tyre was completely reinflated and we were on our way!

I’m definitely going to give this product 10/10 – I always keep a can with me and encourage my friends (male and female) to use it.

So, tu pengalaman orang yang menggunakan "fix flat tyre" nie. Amat mebantu la kata orang kan? plak-plak kalo time konvoi jauh.

"Cacing"

Untuk berkonvoi juga, anda harus lah menyediakan kelengkapan yang cukup, salah satunya untuk tayar, seperti "cacing". Pernah dengan benda alah nie?

"Cacing" pun cam tadi gak, untuk menampung tayar (bocor yang kecil la, seperti terkena paku..), cuma "cacing nie agak leceh skit sebab perlu menggunakan kepakaran skit dan tenaga.


Orang tengah memasang "cacing" di tayar motor.Harga "cacing nie biasanya dalam RM15-RM22 sahaja untuk 1 set. Dan digunakan untuk tayar "tiubless".

cara-cara nak tampal "cacing"? Boleh rujuk gambar bawah nie..

1 comments:

Anonymous February 8, 2016 at 4:38 PM  

Agak2 la set cacing ni 15-20rm..MR DIY jual rm 3.50 je kot satu set hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tabung Untuk DSLR...

Promosi Untuk Pengunjung Blog CheHanif!!! Contact Saya (019 3639348).. Sape nak duit lebih boleh iklankan di blog anda, komisen akan diberikan..
FullFace Helmet WLT 101 Grey - RM270
FullFace Helmet WLT 101 Red - RM270
FF Helmet WLT Flip Up Black - RM270
FullFace Helmet WLT 101 White - RM250
KYT RC7 Tribal Helmet - RM280
KYT RC7 SpeedFire Helmet - RM280

Sore Chat!

Link









Anda Mungkin Suka Ini...

get this widget here

Untaian Hikmah

Siapa?

Orang yang berjalan

Orang Rajin Membaca

Post Pelik...

Hits